Almanya Ankara Büyükelçiliği

Almanya Ankara Büyükelçiliği, Atatürk Bulvarı üzerinde Ankara'nın en eski büyükelçilikler bölgesinde İtalya ile Amerika Birleşik Devletleri büyükelçilikleri arasında yer almaktadır.

1923 yılında Atatürk tarafından başkentin İstanbul'dan Ankara'ya nakline kadar Almanya Büyükelçiliği İstanbul Beyoğlu'ndaydı. Bugün o bina Almanya Başkonsolosluğu ve Alman Arkeoloji Enstitüsü olarak kullanılmaktadır.

Ankara´daki büyükelçilik arazisi üzerinde ise hem bürolar ve lojmanlar hem de 1928'den beri büyükelçi konutu yerleşiktir. 90´lı yılların başında inşa edilen Hukuk ve Konsolosluk İşleri Bölümü´nün girişi Paris Caddesi tarafındandır. Büyükelçiliğin Atatürk Bulvarı üzerindeki ana girişinin tam karşısında ise Ernst-Reuter Özel Okulu bulunmaktadır.

Almanya Ankara Büyükelçiliği İletişim

  • Adres: Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Atatürk Bulvarı, 114, 06680, Kavaklıdere / ANKARA
  • Tel: +90 312 455 51 00
  • Faks: +90 312 455 53 37
  • Cep telefonu: + 90 532 787 40 96 (Sadece acil durumlar için! Vize hakkında bilgi verilmez!)

Bu telefon numarasından nöbetçi memurlarına mesai bitiminden sonra ve hafta sonu boyunca ulaşabilirsiniz.

Almanya Ankara Büyükelçiliği Çalışma Saatleri

  • Pazartesi-Perşembe günleri saat 09.00 - 16.00 arası ve
  • Cuma günleri saat 09.00 - 14.00

Ekonomi, Kültür ve Konsolosluk Bölümü için saat 09.00 - 12.00 arasında ziyaret edilebilir.

Almanya Ankara Büyükeçiliği Konsolosluk Bölümü Adresi

Paris Cad. No: 29. PK: 06540, Kavaklıdere / ANKARA

Konsolosluk Bölümü Çalışma Saatleri: Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosluk Bölümü hafta içi her gün 08.00 - 12.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Büyükelçilik Birimleri

• Almanya Ankara Büyükelçiliği İdari Bölüm
• Almanya Ankara Büyükelçiliği Özel Kalem
• Almanya Büyük Elçiliği Ankara Askeri Ataşelik
• Almanya Büyükelçiliği Ankara Basın Bölümü
• Almanya Büyükelçiliği Ankara Ekonomi ve Kültür Bölümü

Almanya Ankara Büyükelçiliği Görev Alanı

  • Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin.
  • Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum.
  • Diyarbakır.
  • Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane.
  • Hakkari, Hatay.
  • Iğdır.
  • Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya.
  • Malatya, Mardin, Mersin (İçel), Muş.
  • Nevşehir, Niğde.
  • Ordu, Osmaniye.
  • Rize.
  • Samsun, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas.
  • Şanlıurfa.
  • Tokat, Trabzon, Tunceli.
  • Van.
  • Yozgat.
  • Zonguldak; illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, konsolosluk işlemlerini Almanya Ankara Büyükelçiliği’nde yapabilirler.

Almanya Ankara Büyükelçiliği Resmi Tatil Günleri

Almanya Ankara Büyükelçiliği Resmi Tatil günlerinde işlem almamaktadır.  (*)Yıldız ile belirtilen tarihle Türkiye Cumhuriyeti Resmi Tatil Günleridir

01.01.2023 Yılbaşı
07.04.2023 Paskalyadan Önceki Cuma
10.04.2023 Paskalya Pazartesisi
21.04.2023* Ramazan Bayramı (1. Gün)
01.05.2023* İşçi Bayramı
29.06.2023* Kurban Bayramı (1. Gün)
03.10.2023 Alman Birliği Günü
29.10.2023* Cumhuriyet Bayramı
24.12.2023 Noel Arifesi
25.12.2023 Noel Günü
26.12.2023 Noel Günü
31.12.2023 Yılbaşı Gecesi

*** Almanya Ankara Büyükelçiliği sayfasında belirtildiği üzere Büyükelçilik, resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir. Vize konuları dışındaki acil durumlar için yukarıda belirtilen acil telefonlarını arayabilirsiniz. Vize sorunu acil değildir ve vize ile alakalı konular bu hattan cevaplanmaz***

Almanya Ankara Büyükelçiliği Birimleri

Almanya Ankara Büyükelçiliği, çalışma alanları bakımından 5 bölüme ayrılmaktadır. Bunlar, Siyasi Bölüm, Ekonomi Bölümü, Kültür Bölümü, Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü ile Konsolosluk ve Vize Bölümü’dür.

1. Siyasi Bölüm

Siyasi Bölüm, adından da anlaşılacağı üzere Türkiye’deki iç ve dış politik gelişmeleri takip ederek Almanya Federal Hükümetini güncel gelişmeler konusunda bilgilendirir. Ayrıca Türkiye ile Almanya arasındaki güçlü siyasi bağa dayanan üst düzey siyasi ziyaretlerde Alman siyasilere refakat eder. Bu bölümde Türkiye’nin AB ilişkileri, demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları konularındaki gelişmeler, göç ve sosyal politika gelişmeleri izlenir. Siyasi bölüm çalışanları, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, TBMM, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve diğer pek çok kurumlar iletişim halindedir. İnsan hakları savunucuları bu e-posta üzerinden yetkili kişi ile iletişime geçebilirler.

2. Ekonomi Bölümü

Ekonomi Bölümü, Türkiye’nin ekonomisindeki güncel gelişmeleri izler, Almanya’daki yatırım olanaklarına, Alman araştırma ve teknolojisine ve Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından teşvik edilen dış ticaret girişimlerine dair geniş bilgiler sunar.

3. Kültür Bölümü

Kültür Bölümü, Goethe Enstitüsü, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Danışma ve Bilgi Merkezleri, Alman Okulları, Alman Arkeoloji Enstitüsü, İstanbul Orient Enstitüsü gibi kurum ve kuruluşları koordine etmektedir. Ayrıca Almanya’dan Türkiye’ye gönderilen Almanca öğretmenleri ile Türk Üniversitelerindeki Alman okutmanlar için de yetkili başvuru merciidir. Türk ve Alman yüksek okulları arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, bilim insanı ve öğrenci değişim programlarının teşviki ve Türkiye’de Alman dilinin tanıtılmasına katkı sağlamak da Kültür Bölümü’nün görevleri arasındadır.

4. Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü

Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü, Türkiye’deki basın yayın organlarının takibi, değerlendirilmesi, Türk gazeteci ve kamuoyunun Almanya Federal Hükümetinin politikaları hakkında bilgilendirilmesi, Türkiye’deki Alman muhabirlerle ilgilenilmesi ve Türk medya temsilcilerinin Almanya’ya davet edilmesi görevlerini yürütmektedir.

5. Konsolosluk ve Vize Bölümü

Konsolosluk ve Vize Bölümü, Büyükelçiliğin iş ve personel sayısı bakımından en yoğun bölümüdür. Vize ve pasaport işlemleri, aile birleşimlerine ek olarak Türkiye’deki Alman vatandaşlarının işlemleri ile ilgilenmek de görevleri arasındadır. Bu bölüm, güvenlik alanında Türk yetkili makamları ile yakın iş birliği içinde çalışmaktadır. Konsolosluk ve Vize Bölümü temel olarak aşağıdaki alanlarda hizmet vermektedir;

a. Vize
b. Konsolosluk Hizmetleri Randevusu
c. Pasaport ve Kimlik
d. Vatandaşlık
e. Evlilik, Aile, Çocuklar ve Boşanma
f. Almanya’da İş, Eğitim ve Öğrenim
g. Emeklilik
h. Tasdik
i. Adres Tespiti
j. Adli Sicil Kaydı
k. Avukat, Doktor ve Tercümanlar
l. Gümrük Mevzuatı
Almanya Ankara Büyükelçiliği Konutunun Tarihi

Almanya Ankara Büyükelçiliği konutunun tarihi de dikkat çekicidir. 13 Ekim 1923 tarihinde Ankara yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olmuştu. Başkentin Ankara'ya nakli nedeniyle, o zamana kadar İstanbul'da bulunan büyükelçiliklerin de Ankara'ya taşınması gereklilik arz etmiştir. İstanbul'daki büyükelçiliklerin çoğu gösterişli binalarda yerleşik olduğundan, büyükelçilerin bir kısmı ikametgahlarını taşımaya önceleri gönülsüz yaklaşılmıştı.

Almanya Büyükelçiliği, Ankara'da büyükelçilik binası inşa eden ilk yabancı temsilcilikler arasında yer aldı. Daha 26 Eylül 1924'de 28 Bin metrekare büyüklüğünde bir arsa edinilerek tapuda büyükelçilik arazisi olarak kaydedildi. Bu araziye daha sonra Türk Hükümetinin bir hibesi eklendi ve 1927 Aralık ayında yapılan ilave alımlarla Büyükelçiliğin arazisi daha da büyüyerek hali hazırdaki yaklaşık 60 Bin metrekareye ulaştı.

1924 yılında Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından Niesky-Oberlausitz'de bulunan Christoph & Unmack AŞ firmasına sipariş edilen hazır konut şeklindeki ahşap bina ikametgah olarak hizmet görmekteydi. Bina 25 Temmuz 1924 tarihinde Hamburg'dan "Stralsund" gemisiyle yola çıktı ve 19 gün süren yolculuk sonunda İstanbul'a, oradan da trenle Ankara'ya ulaştı. Binanın temeli için gerekli duvarcılık, kanalizasyon ve su şebekesi işlerini Philip Holzmann firması üstlendi (bu ahşap bina bugün Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde yer almaktadır).

Zamanla bu ahşap bina Büyükelçiliğin giderek artan taleplerini karşılayamaz duruma geldi ve konut Philip Holzmann A.Ş. firması tarafından yeniden inşa edildi. Büyükelçiliğin tüm çalışma birimleri ile büyükelçilik konutu bugün halen bu park benzeri emlak içerisinde yerleşiktir

Almanya Ankara Büyükelçiliği’ne Bağlı Kültür Kuruluşları


Almanya ile Türkiye arasındaki gelişmiş kültürel bağların devamı olarak Türkiye’de birçok kültür kuruluşu bulunmaktadır.

1. Goethe Institut

Kuruluş, Almanca dil eğitimi, uluslararası kültürel işbirliği ve Almanya’nın tanıtımı gibi konularda faaliyet göstermektedir. Enstitünün Ankara, İstanbul ve İzmir’de merkezleri bulunmaktadır. Enstitülerin kütüphaneleri de ilgili alanlarda geniş bir literatür kaynağı sunmakta dileyenlerin bu kütüphaneden faydalanmasına olanak sunmaktadır.

2. DAI-Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul


Federal Dışişleri Bakanlığı’na bağlı, Berlin merkezli Alman Arkeoloji Enstitüsü uluslararası arkeoloji araştırmaları alanında Almanya’nın en önde gelen kuruluşudur. Enstitünün 100. yıl kutlamaları münasebetiyle 1929 yılında İstanbul şubesi kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana sadece ihtisas sahipleri için değil arkeolojiye ilgisi olan herkese kapılarını açmıştır. Enstitünün Türkiye’deki Pergamon, Hattuşa, Milet, Didyma ve Göbekli Tepe arkeolojik kazılarında araştırmaları sürmektedir. 56.000 kitap ve 250 bilim dergisiyle arkeoloji alanında Türkiye’nin en büyük kütüphanesidir.

3. Orient Enstitüsü İstanbul

Orient Enstitüsü Max Weber vakfına balı olarak Türkoloji araştırmaları yapan bir enstitüdür. Enstitü çalışmalarında birçok Türk bilim insanı ile de işbirliği yapmaktadır. 1961 yılında Alman Şark Cemiyeti (DMG - Deutsche Morgenländische Gesellschaft) tarafından Beyrut’taki Orient Enstitü’sünün şubesi olarak kurulmuş, 2009 yılından itibaren Beyrut merkezinden ayrılarak müstakil araştırma kurumu olmuştur.

4. Alman Yurtdışı Okulları ve Türkiye’de Almanca Eğitimi Veren Okullar


Söz konusu okullar 8 Mayıs 1957 yılında Almanya ile Türkiye arasında imzalanan Kültür Anlaşması çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Bu okullar Federal İdare Dairesine bağlı olarak çalışmakta ayrıca Yurtdışı Eğitim ve Öğretim Merkezi deneyimli Alman pedagog göndererek ve maddi destek vererek Türkiye’deki okullara destek vermektedir.

4.1.Ernst-Reuter-Schule - Almanya Ankara Büyükelçiliği Özel Okulu

Ernst-Reuter Schule - Almanya Ankara Büyükelciliğı Özel Okulu İstanbul ve İzmir’deki şubeleri gibi hür taşıyıcılar tarafından Alman hukukuna göre kurulan bir özel okuldur. Okul Thüringen Eyaletinin müfredatını uygulayarak orta derece olan “Realschule” diploması, 11. ve 12. sınıf olmak üzere (İngilizce/Almanca) “International Baccalaureate-IB” diplomasını vermektedir. IB ile bu diplomayı kabul eden Almanya’daki ve diğer ülkelerdeki üniversitelerde yükseköğrenim görmek mümkündür.

4.2. Almanya Ankara Büyükelçiliği Özel Okulu - İstanbul İlkokul Şubesi

Bu okulda ilkokul 1 – 4 sınıflarında kesintisiz eğitim verilerek orta öğretim I. kademeye geçiş imkânı tanınmaktadır.

4.3. İzmir Alman Okulu - Almanya Ankara Büyükelçiliği Özel Okulu, İzmir Şubesi

İzmir Alman Okulu 2008 yılında kuruldu. Okul, “Hauptschule” ve “Realschule” diplomaları vermekte ve “Gymnasium” (Lise) üst kademesiyle ilgili seviye sınavları düzenlemektedir. 2022 yılından bu yana İzmir Alman Okulu Ankara'daki Ernst-Reuter-Schule gibi IB-programı sunmaktadır.

4.4. Özel Alman Lisesi - Deutsche Schule Istanbul

Okul 1868’de İstanbul’da yaşayan tüccar, sanatçı, mühendis, diplomat ve askeri danışmanların çocukları için “orta sınıf” okulu olarak kuruldu. Bugün “Deutsche Schule İstanbul” kavramı altında iki farklı okul ortaya çıkıyor. Özel Alman Lisesi, Beyoğlu’nda matematik ve fen ağırlıklı eğitim veren lisedir ve Türk özel okulu olarak Türk lise diploması ve Alman olgunluk sınavı “Abitur”u vermektedir. Hazırlık sınıfından sonra 9 – 12 sınıflarında eğitim devam etmektedir. “Abitur” için gerekli olan Almanca, İngilizce, matematik ve üç fen dersinde eğitim dili Almancadır. Türk lise diploması için gerekli olan bütün derslerdeki eğitim dili Türkçedir. Okul, ülkenin en namlı okullarından bir tanesidir.

4.5. İstanbul (Erkek) Lisesi - Almanca Bölümü

Okul 1884 yılında Şems-ül Mekatip adıyla kuruldu. 1896 yılında devlete geçen okulun adı 1910’da İstanbul Lisesi olarak değişti. Almanca Bölümün temeli 1915’de Alman öğretmelerin görevlendirilmesiyle başladı. Daha sonra Almanca eğitime zaman zaman ara verildi ve 1958 yılında Alman dilinde eğitim dalı kuruldu.

Almanya Federal Cumhuriyeti  Türkiye Temsilcilikleri 

Almanya Devleti’nin Türkiye’nin birçok kentinde konsolosluğu bulunmaktadır. Türkiye’deki Alman Konsoloslukları aşağıdaki gibidir.

- Almanya İstanbul Başkonsolosluğu

- Almanya İzmir Başkonsolosluğu

- Almanya Antalya Konsolosluğu

- Almanya Bursa Fahri Konsolosluğu

- Almanya Edirne Fahri Konsolosluğu

- Almanya Erzurum Fahri Konsolosluğu

- Almanya Gaziantep Fahri Konsolosluğu

- Almanya Kayseri Fahri Konsolosluğu

- Almanya Trabzon Fahri Konsolosluğu

- Almanya Bodrum Fahri Konsolosluğu

- Almanya Adana Fahri Konsolosluğu

ALMANYA VİZESİ İŞLEMLERİ BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

ALMANYA VATANDAŞLIK İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Almanya Vizesi

Almanya seyahatlerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve AB üyesi olmayan diğer ülke vatandaşları için Schengen vizesi şartı bulunmaktadır. Almanya seyahati için gereken Schengen vizesi başvuruları, hizmet yüklenici aracı kurumlara yapılmalıdır.

Almanya’ya yapılacak seyahatlerde alınacak vize türü Almanya’da geçirilecek süre ile doğru orantılıdır. Bu nedenle vize başvurusunda bulunmadan önce seyahat amacınızı doğru belirlemeniz tavsiye edilmektedir. Almanya vizesi ikiye ayrılır;

Almanya Kısa Süreli Vizeler-Schengen Vizesi (C Vize-90 güne kadar)

  • Turistik vize
  • Ziyaret vizesi
  • İş seyahati veya fuar ziyareti vizesi
  • Kültürel veya sportif bir etkinliğe ya da kongreye katılma vizesi
  • Öğrenci gezileri için vize
  • Türk Tır şoförleri için transit vize
  • Havaalanı transit vize
  • Uzun Süreli Vizeler-Ulusal Vize (D Vize-90 günden fazla)
  • Üniversite eğitimi ve staj vizesi
  • Aile birleşimi
  • Almanca öğrenimi vizesi
  • Almanya’da çalışma ve iş arama vizesi
  • Sözleşmeli işçi vizesi
  • İş kurma vizesi
  • Evlilik, evliliğe bağlı çocukların Almanya’ya getirilmesi veya Alman vatandaşı çocuğun yanına göç etme vizesi
  • İkamet izni süresinin dolması veya belgenin kaybedilmesi halinde tekrar ülkeye giriş vizesi

Vize başvurusu yetkili aracı kuruma yapılmalı ve randevu alınmalıdır. Schengen vize başvurusu seyahat tarihinden 3 ay önce yapılmalıdır. Başvurular aracı hizmet yüklenici kurumlara yapılmakta fakat başvurunuz hakkında karar Almanya dış temsilciliklerine aittir. Başvurunuzu şahsen ya da yazılı vekalet ile yapabilirsiniz.

Son 5 yıl içinde herhangi bir vize başvurusu sırasında parmak izi kaydınız alınmadıysa, parmak izi kaydı zorunluluğu nedeniyle başvurunuzu şahsen yapmalısınız

Son 5 yıl içinde herhangi bir vize başvurusu esnasında parmak izi kaydınız alındıysa başvurunuzu yazılı vekalet verdiğiniz üçüncü bir şahıs aracılığı ile de yapabilirsiniz. Yine de konsolosluğun vize bölümü tarafından gerekli görüldüğü takdirde şahsen görüşmeye çağrılabilirsiniz.

Almanya Schengen vizesi başvurularında seyahat birden fazla ülke ziyaretini kapsıyorsa ziyaretin amacı ve süresi açısından ana hedef olan ülke temsilciliğine başvurulmalıdır.

Almanya Ankara Büyükelçiliğine En Sık Başvurulan Vize Türleri

Aile Birleşimi Vizesi

Türkiye ile Almanya arasında 1960’lı yıllara dayanan tarihsel bağlar nedeniyle genellikle Almanya’da yaşayan Türkler ve Türkiye’deki vatandaşlar arasında evliliklere oldukça sık rastlanmaktadır. Almanya’daki eşin yanına gidebilmek için ise belirli şartları yerine getirmek ve Almanya Ulusal Vize’sine başvurmak gerekmektedir. Önceleri Almanya Federal Devleti aile birleşiminde dil şartı aramamaktaydı fakat entegrasyon politikalarının bir devamı olarak 1 Ocak 2005’ten beri Almanya’ya yurt dışından gelen eş için Almanca dil şartı aranmaktadır. Bununla birlikte Almanca dil şartının istisnaları da bulunmaktadır.

Aile birleşiminde bir diğer önemli husus ise çiftlerin her ikisinin de 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. İstisnai durumlar için; çiftlerden bir 17 yaşında ise anne ve babanın yazılı muvafakati ile Almanca tercümesi, çiftlerden biri 16 yaşında ise çiftin evlenebileceğine dair mahkeme kararı ve Almanca tercümesi istenmektedir.

Almanya’da Evlenmek ve Buna Bağlı Süresiz Yerleşim İzni

Almanya’da evlenmek için yapılan vize başvurularında da yine uzun dönem vizeye yani Almanya Ulusal Vize’sine başvurulmalıdır. Almanya’da evlenmek için yapılan başvurularda da tıpkı eşin yanına gidebilmek için yapılan başvurulardaki gibi Almanca dil şartı aranmaktadır. Ayrıca Almanya`da nikah işlemlerin yapılması için kayıt yapıldığını gösteren nikah dairesinden verilmiş olan teyit belgesi de ibraz edilmelidir. Almanya’da nikah akdinin gerçekleştirilmesi için gerekli vize ancak her iki eşin 18 yaşını doldurduğunda verilmektedir.

AB Mavi Kart-Almanya’da Çalışma Vizesi

Almanya, nitelikli iş gücünün ülkeye yerleşmesi için yüksek öğrenim diploması sahibi yabancılara AB Mavi Kart ile eğitimlerine uygun nitelikte işlerde çalışmalarına imkan vermektedir. AB Mavi Kart’ın verilmesi için yıllık brüt maaş en az 52.000 Avro tutarında olmalıdır. Fen bilimi, matematik, mühendislik, doktorluk ve bilgisayar uzmanı gibi aranan mesleklerde, yıllık brüt maaşın en az 40.560 Avro tutarında olması gerekmektedir. Burada 2022 yılı için belirtilmiş olan meblağlar her yıl yeniden belirlenmektedir. Burada önemli olan çalışma sürenizin uzunluğudur. Eğer çalışma günü 90 günden fazlaysa Ulusal Vize’ye, 90 günden az ise Schengen vizesine başvurmalısınız. Ayrıca Almanya’da çalışacağınızı belirten yasal iş teklifi de bulunmalıdır.

İstisna Akdi Çerçevesinde Sözleşmeli İşçi

Sözleşmeli işçi olarak vize almak isteyenlerin vize başvurularına şahsen gelmeleri gerekmekte ve sözleşmeli olarak çalışılacak süre göz önünde tutularak 90 günden az sözleşmeli çalışma için Schengen vizesine, 90 günden fazla sözleşmeli çalışma için Ulusal Vize’ye başvuru yapılmalıdır.

Almanya’da Staj/Gönüllü Staj-Tıbbi Staj-Hospitasyon

Almanya’da yapılmak istenen staj için yapılacak vize başvurusunda dikkat edilmesi gereken husus, staj süresidir. Staj 90 günden uzunsa Ulusal Vize’ye, staj 90 günden kısa sürecekse Schengen vizesine başvuru yapılmalıdır.

Tıbbi staj başvurularında hekim adaylarının/tıp öğrencilerinin Ulusal Vize (D Vize) başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Hospitasyon, çalışılan kurumun bünyesine dahil olmadan iş deneyimi ve bilgi edinmeyi amaçlayan bir program türü olduğu için Hospitasyon kapsamında Almanya’da bulunanların çalışma izni bulunmamaktadır.


DİKKAT!

Yukarıda belirtilen vize başvuru şartlarına ek olarak tüm vize işlemlerinde pasaport, biyometrik veri, vukuatlı nüfus örneği, banka bilgileri, sigorta vb. farklı resmi evraklar talep edilebilmektedir. Lütfen başvuru yapacağınız vize türünde istenen tüm evrakları dikkatlice inceleyip başvurunuzu eksik evrak olmadan tamamlayınız. Eksik evrak durumunda vize başvurunuz reddedilebilir ya da başvuru süreciniz uzayabilir. Vize başvurularında aracı hizmet yüklenici kuruluşlardan danışmanlık hizmeti almanız tavsiye edilir.

Almanya Ankara Büyükelçiliği Ankara Ulaşım

Duyurular

Almanya Konsolosluğu 2022 Tatil Günleri

Almanya’nın Türkiye’de bulunan tüm dış temsilcilikleri Türkiye ve Almanya Federal Cumhuriyeti resmi tatil günlerinde  ziyaretçil...
2023-08-07 10:22:26

Almanya konsolosluğu Noel’de ve yılbaşında kapalı olacak

Almanya konsolosluğu Noel’de ve yılbaşında kapalı olacak. Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Türkiye’de faaliyet gösteren temsilcilikleri T...
2023-08-02 11:59:33

Consultation for Germany

Consultation for Germany, bir Knight SP ailesi üyesidir. Consultation for Germany; Türkiye’ de bulunan Almanya Konsoloslukları, Büyükelçil...
2023-08-02 11:59:03

Almanya Schengen vizesi hakkında bilgi

Almanya Schengen vizesi hakkında bilgi detayına ilgili vize sayfasından da erişebilirsiniz. Almanya Schengen vize işlemleri Almanya Büyükelçil...
2023-08-02 11:52:43
Tüm Duyurular
Ankara Büyükelçiliği